Hva er drømmejobben min?

Jeg, i likhet med andre har nok hatt ulike «drømmejobber» igjennom tidene. Listen min er lang men viktigst av alt, jeg ville jobbe med mennesker. Da jeg hadde tatt turen innom utallige utdanningsmesser for å finne ut av hva jeg ønsket å studere fant jeg heldigvis ut at HR og personalledelse var en retning man kunne gå. HR hørtes spennende og givende ut. Men viktigst av alt, jeg kunne jobbe med mennesker. Jeg er nå på mitt fjerde semester i min bachelorgrad og valgte da å spesialisere meg i digital markedsføring. Valget ble ikke basert på tilfeldighet. Jeg har denne gangen fått i bloggoppgave av foreleser Karl Philip Lund å analysere min drømmejobb.ja
– attraktiv på arbeidsmarkedet
Den digitale verden gir både rekrutterere og privatpersoner større mulighet til å finne de menneskene man leter etter. Gjennom enkel søking kan man via for eksempel LinkedIn finne det riktige mennesket med den riktige kompetansen. Det er på nett det skjer. Så, kast avisen, og begynn å søk. For det første er det enklere å finne kvalifiserte kandidater digitalt da man når ut til flere mennesker, samt treffer riktig målgruppe. For det andre er det en billigere prosess for bedriften. Jeg håper derfor at jeg etter endt semester vil sitte på unik og rik kompetanse som gjør at jeg vil bli mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Faget digital markedsføring er utrolig relevant for dagens samfunn og utviklingen innen digitale medier og trender. Digital markedsføring innebærer områder som blogging, digital økonomi, nettverkseffekter, Google AdWords, Google Power Search, Google Analytics, sosiale medier og mange andre muligheter.

– jeg er god på sosiale medier
Jeg elsker sosiale medier, og jeg vil også tørre å påstå at jeg er god på området. Jeg er daglig inne på tjenester som Twitter, LinkedIn og Instagram. Jeg har lært å kjenne disse kanalene ved å faktisk bruke dem. Jeg har kanskje feilet, men også lært. Det at man liker å bruke tid på sosiale medier tror jeg er, og vil bli nyttig i jobb-sammenheng. Man kan hjelpe bedriften med eventuell bedriftsblogg, ved å markedsføre varer eller tjenester, og ikke minst rekruttere talenter. Jeg har fått erfaring, kompetanse og jeg har lært å gå ut av komfortsonen.

Men hva er egentlig drømmejobben? 
Det er vanskelig å definere en konkret drømmejobb med eksakt stilling og sted. Men det jeg vet er at en drømmejobb for meg er når jeg kan glede meg til å gå på jobb, eller glede meg til å holde et møte. Glede meg til å omgås med mine medarbeidere, samt utveksle og dele informasjon. Sjefene skal jobbe ”på gulvet” med sine ansatte, og ikke sitte gjemt bak en dataskjerm på et lukket kontor. Det skal være god kommunikasjon, likestilling og rettferdig behandling av de ansatte. Jeg skal kunne utvikle meg, samarbeide, skrive, idémyldre, kunne utrykke meg selv og levere gode resultater. Mine medarbeidere skal vise engasjement, motivasjon og interesse. Jeg skal kunne bidra til utvikling som gjør at de vil levere enda bedre resultater enn før. Det er min drømmejobb.

Kildehenvisning
Høyskolen Kristiania – HR og personalledelse 
Stammen – Bloggoppgave: Hva er din drømmejobb?

4 thoughts on “Hva er drømmejobben min?

  1. Fin blogg Martine! Jeg er enig med Cecilie, fin kombinasjon av HR og digital markedsføring. Jeg likte spesielt godt dette fra siste avsnitt «sjefene skal jobbe ”på gulvet” med sine ansatte, og ikke sitte gjemt bak en dataskjerm på et kontor – dette tror jeg er kjempe viktig. Spesielt med tanke på delingsøkonomi og et freelance-samfunn.

    1. Takk for fine ord, Celina! Ett av målene mine med bloggingen er jo faktisk å få kombinert HR og digital markedsføring på best mulig måte. Tilbakemeldinger fra studenter gjør jo så absolutt at motivasjonen innen blogging øker! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *